КОЛО З КРАПКОЮ

  • Видавництво: Phoenix
  • Автор: Павло Матюша
  • Мова видання: Українська мова
  • Рік видання: 2021
  • Обкладинка: тверда
  • Кількість сторінок: 240

Анотація

Цикл новел «Коло з крапкою» в іронічній манері розповідає про наших вибраних та призначених можновладців. Серед них і випадкові гості на святі життя, і страшні ляльководи, і злякані та нахабні службовці середньої ланки. Ці чотири тексти дають зріз 2008 року і значною мірою прогнозують майбутнє. Найцікавіше відслідкувати, наскільки загрозливі події, про які йдеться, справдилися за ті дванадцять років, що минули з часу написання новел, і які випробування ще чекають нас попереду.

 

Ви любите «американські гірки»?

Тоді сміливо беріть цю книгу з собою.

Однак, ви маєте намір читати перед сном – не рекомендую. Спершу захопить динамічний сюжет міжнародного політичного детективу із шпигунським присмаком. Згодом ви зануритеся у пів фантастичну історію і легко «стравну» філософію людини-жертви світових новітніх технологій, і одночасно ви пізнаватимете сум’яття сильної особистості, позбавленої «вказівного пальця страху», якій, однак, «дуже хотілося б страждати».

Чи не про кожного з нас ця книжка?

Що ж, Павло Матюша не тільки підтверджує свій «мандат на творчість», але й залишає читачеві приємний «неспокій очікування» наступних книжок.

Вдячного читача, Павле!

Марія МАТІОС, письменниця

 

 

Павло Матюша добре знає цікаві закапелки світу, як-от Францію чи Кубу, й не менш цікаві закапелки життя, як закулісся Верховної Ради. В цих інтер'єрах і тривають авантюрні сюжети його оповідей, прямуючи врешті до химерної фантасамгорії.

 

Ростислав СЕМКІВ, літературознавець

 

 

Насправді добре, що ця книга не була видана у 2008-му, коли був написана — ми б її не сприйняли, не зрозуміли. Багато в чому пророчий текст. Багато справдилося. І все ж щиро хочеться, щоб деякі речі так і зоставалися лише плодом фантазії автора.

 

Мартин ЯКУБ, письменник

Про видавництво «Phoenix»

Phoenix Publishing House is a leading dealer in the field of designer products, gift sets and decorative and business printing. We cooperate with world brands, develop and implement unique and professional design, producing the best designer products. We have the skills of systems thinking and many years of experience in implementing complex projects in the field of printing. Phoenix Publishing House is the flagship of sales of designer products in the field of printing.