Танці навколо штучного хріну

  • Видавництво: Phoenix
  • Автор: Василь Усатенко
  • Мова видання: Українська мова
  • Рік видання: 2021
  • Обкладинка: тверда
  • Кількість сторінок: 240

Анотація

Повість «Танці навколо штучного хріну» скроєна з кількох переплетених низок подій, що відбуваються у сучасному українському селі. У порівнянні з щоденним виром у столиці, наші села здаються завмерлими у часі. Лише інколи впадають у око супутникові тарілки на хатах під очеретом та wi-fi антени, що підмигують індикаторами поряд з гніздами лелек, та сучасні автівки поряд з якими гордовито пасуться гуси. Сучасні селяни не тільки рубають дрова, щоб зігріти оселю, обробляють власну землю, щоб заробити на достойне життя, чи ходять до ворожок, щоб ті намовили їм гараздів, а й питають порад у Інтернеті, крутять бурхливі романи, мстяться за зради та пристрасно кохаються.


Історії Василя Усатенка це саме життя – невигадане, колоритне, парадоксальне, сумне і смішне. Ситуації, буденні, ніби й не варті уваги, автор бачить і відтворює з тонким почуттям гумору, глибоким розумінням людської психології, заглиблює читача в атмосферу подій і змушує до емоційного співчуття героям оповідань. У сучасному світі мегаполісів і великих амбіцій твір Василя Усатенка повертає нас до простих і природних речей, до примхливого розмаїття людських характерів і відносин.   

Лідія Кудрявцева, журналістка


Головний герой — тракторист. Ні, не той колгоспник-ударник, про якого понаписувано багато чого в минулому столітті. А сучасний селянин-підприємець, який викручується, як може, працює як віл, намагається почати щось нове, хоча йому й страшно. Такі ж і його двоє найближчих товаришів. Автор не ідеалізує своїх героїв, тому їм віриш — отим ревнощам, заздрості, намаганню помститися чи врятувати когось.

Ірина Хомчук, редактор.

Серія: Українська сучасна література. Нова хвиля ХХІ.


Про видавництво «Phoenix»

Phoenix Publishing House is a leading dealer in the field of designer products, gift sets and decorative and business printing. We cooperate with world brands, develop and implement unique and professional design, producing the best designer products. We have the skills of systems thinking and many years of experience in implementing complex projects in the field of printing. Phoenix Publishing House is the flagship of sales of designer products in the field of printing.