Моббинг. Психотеррор на рабочем месте и в школе

  • Рік видання: 2021
  • Обкладинка: м'яка
  • Кількість сторінок: 416

Анотація

Таке явище, як мобінг, для людей, що зіткнулися з ним колись або перебувають зараз під його тиском, означає необхідність долати травму, пережити глибокий шок або навіть внутрішній перелом. Моббінг - це форма психологічного насильства у вигляді цькування співробітника в колективі, як правило, з метою його подальшого звільнення. Чи можна захиститися від моббінга? Щоб впоратися з ворогом, треба знати його в обличчя.

Автор розповідає про походження, характер, перебіг і наслідки моббінга, виводить стратегії профілактики і втручання. Книга ілюструє медіацію, конкретні підходи до управління конфліктами, орієнтованому на рішення. Приклади з практики і прямі рекомендації до дії допомагають перенести формати в власний контекст.

Книга призначена для підтримки об'єктів моббінга, їх професійного і особистого оточення, керівництва, а також соціальних працівників, практиків і консультантів, в конструктивному протидії розвитку моббінга

Про видавництво «Гуманітарний центр»

Видавництво “Гуманітарний Центр” спеціалізується на виданні академічної літератури з психології, соціології, політиці, філософії, культурі, лінгвістиці, менеджменту, історії, театру, консультування, медіа комунікації, економіці, природничих наук.