«Півтора міста» Бруно Шульца: дайджест-артбук

  • Видавництво: Коло
  • Автор: Микола Походжай, упорядник, концепція
  • Мова видання: Українська мова
  • Іллюстратор: Олександр Гейдек, макетування, каліграфія, дизайн
  • Перекладач: 1
  • Рік видання: 2019
  • Обкладинка: тверда
  • Кількість сторінок: 48

Анотація

«Півтора міста» Бруно Шульца: дайджест-артбук/ тексти Бруно Шульца; упорядник, концепція Микола Походжай; художник-графік Олександр Гейдек макетування, каліграфія, дизайн; переклад з польської Юрія Андруховича; літературний консультант Андрій Юркевич; історичний консультант Анатолій Задерецький.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Колись давно один видатний драматург сказав про Дрогобич, що це « ... місто немовби не всерйоз... місто немовби з фарсу і оперети, місто-комік і об’єкт анекдотів, місто несподіваної фортуни й краху, місто-контрабандист і спекулянт, півтора міста: напівпольське, напівєврейське, напівукраінське...»

Творці книги насмілились власне світобачення замісити на таланті свого письменника-земляка Бруно Шульца, вилити все це у химерну художньографічну форму, запекти у горнилі натхнення і подати як делікатесну мистецьку книгу.

Тут - найсуттєвіші і найцікавіші сентенції з кожного розділу двох найуспішніших творів Бруно Шульца: «Санаторій під клепсидрою» та «Цинамонові крамниці», подані поперемінно польською та українською. «Дайджест-концентрат» творчості і мудрості, стійкий до руйнівних впливів у часі і просторі.

Унікальний дайджест-артбук на тему творів Бруно Шульца із розробленим рукописним шрифтом, графічними ілюстраціями, вклеєними марками і квитанціями часів Шульца.

Про видавництво «Коло»

Видавництво та друкарня "Коло" (м. Дрогобич) - підприємство, що працює в галузі видання книг, книгодрукування та книгорозповсюдження з 1999 року. Володіє повним виробничим циклом з виготовлення книг (у твердій палітурці та м'якій обкладинці). Основний напрямок діяльності - виготовлення книг високого технологічного рівня складності (мистецьких альбомів, подарункових видань, наукової літератури тощо)