КИЇВСЬКЕ ТАКСІ-1913

  • Видавництво: Фенікс
  • Автор: Сергій Теньков
  • Мова видання: Українська мова
  • Рік видання: 2021
  • Обкладинка: тверда
  • Кількість сторінок: 208

Анотація

ЛІТЕРАТУРНА МАШИНА ЧАСУ, РІК 1913 

 Роман, що пропонується до уваги читачів – перша за останні роки літературна спроба відтворити за документами, за тогочасними газетними публікаціями реальну історію, минуле Києва і перенестися до далекого 1913 року. Головний герой роману – Діментій Чарута, перший київський таксист, професія, яка у сучасному розумінні з’явилася у місті саме в 1913 році. Справжній автомобільний мачо на Роллс-Ройсі, дотепник, улюбленець жінок і просто хороша людина. Втім його поява дуже не сподобалась мафії київських кінних візників, які контролювали місто. Серйозного конкурента вирішують прибрати. Підкуплена місцева поліція всіляко підтримує цю ідею. Починається каскад карколомних і небезпечних пригод на вулицях старого Києва, стрілянина, вибухи, кінна мафія по усіх усюдах полює на невловимий Ролс-Ройс, але Чарута з друзями здобуває переконливу перемогу.

     Головний герой роману - збірний образ, багато в чому навіяний біографією славетного київського автомобіліста, яхтсмена та атлета Івана Подборского (1880-1919). Подборський так само відрізнявся неприборканим характером і часто конфліктував з владою.

  Це був час, коли вогнепальну зброю, від культового нагану і до уславленого маузера, можна було абсолютно легально придбати без-будь яких дозволів у крамниці, замовити за каталогом поштою. Бензином торгували геть усюди, навіть… аптеки. Автомайстерні вже існували, але рихтуванням автомобілів досить успішно займалися і в… звичайних кузнях.  

   Ризикуючи власним життям, виборюючи справедливість, головний герой Діментій Чарута зустрічає нарешті свою любов, але кохану викрадають і рятуючи її від смертельної небезпеки, доведеться влаштувати ризиковану експедицію на Труханів острів, здобувати штурмом лігво київських наркоманів.

      Події роману точно прив’язані автором до топоніміки (географії, історичних назв) Києва 1913 року. Засарайна вулиця, Косогірний провулок, Собача стежка – усі ці назви можна зустріти на тогочасній мапі Києва.

   Отже, літературна машина часу чекає на вас, рушаймо!     

 

 

Про видавництво «Фенікс»

Видавництво Фенікс є передовим дилером в області дизайнерських виробів, подарункових наборів і декоративної і бізнес-поліграфії. Ми співпрацюємо зі світовими брендами, розробляємо і впроваджуємо унікальний і професійний дизайн, виробляючи кращі дизайнерські вироби. Ми володіємо навиками системного мислення і багаторічним досвідом в реалізації складних проектів в сфері поліграфії. Видавництво Фенікс є флагманом продажів дизайнерських виробів в сфері поліграфії.