Солодке життя

  • Рік видання: 2021
  • Обкладинка: тверда
  • Кількість сторінок: 176

Анотація

«Солодке життя»—збірка оповідань, об’єднаних настроєм та сюжетними спіралями. У «Двадцяти п’яти днях» Лука сідає в крісло перукарки в еміґрантському кварталі Берліна. Вони говорять різними мовами, і єдиний спосіб порозумітися—жести та доторки. Їхня внутрішня мова веде їх за собою, аж поки настає двадцять п’ятий день. У «Каїрському експресі» Давид подорожує трансконтинентальним потягом і везе до кінцевої станції таємний вантаж. Проте комфортний перебіг цієї мандрівки під загрозою. У «Списанні» дівчина отримує термінове завдання. «Зрештою, кому ще могли довірити цю справу»,—думає вона, почувши наказ. Щоб виконати його, вона йде на зустріч із Теракотовим.

Тринадцять історій, які нуртують внутрішніми драмами, переживаннями, пристрастю, люттю, обожнюванням. Оповідання мироточать смаками—солодкими і не тільки. Вони кінематографічні: читаючи, ви наче відчуватимете простір фізично—тканини, кольори, відтінки, поверхні.

Ця книжка повна загадковості та грайливості, тривоги, але й повітряної легкості. «Солодке життя» запрошує до гри, до подорожі літака- ми і потягами, кімнатами і будинками, мегаполісами і континентами. Закликає до мандрівки безмежним, неохопним космосом людської природи. Довіритесь героям—вони стануть вашими провідниками і вкажуть шлях у вигадливому лабіринті історій.

Про видавництво «Meridian Czernowitz»

Міжнародна літературна корпорація Meridian Czernowitz – проєкт громадської організації «Культурний капітал», що займається літературним менеджментом і має на меті сприяти культурному діалогу між Україною та країнами Європи, а також популяризувати українську літературу в Україні та світі. Структуру корпорації складає Міжнародний поетичний фестиваль Meridian Czernowitz, книжкові проєкт, Літературний целанівський центр.