Єгупець № 30

  • Рік видання: 2021
  • Обкладинка: м'яка
  • Кількість сторінок: 448

Анотація

30-й номер альманаху “Єгупець” відкриває промова Леоніда Фінберга на врученні премії імені Станіслава Вінценза за гуманістичне служіння та внесок у розвиток регіонів. Розділ “Наші публікації” містить статтю Світлани Сімакової “Партитура доби за матеріалами архіву Мотла Талалаєвського”, написану на базі унікального архіву письменника, що зберігається у Центрі юдаїки. Рубрика “Проза” представлена перекладами творів Олександра Лізена та сучасними інтерпретаціями творів Пауля Целана. У розділі “Поезія” містяться вірші Людмили Херсонської та Веніаміна Блаженного.


У рубриці “Критика та публіцистика” наявні есеї провідних українських інтеректуалів про Другу світову війну, грунтовна стаття Оксани Матійчук про Розу Ауслендер, нариси Андрія Павлишина про Львів міжвоєнного періоду. 30-й номер альманаху представляє читачам нову рубрику “Спогади”, де наявні матеріали щодо першого в історії незалежної Украни Форуму українсько-єврейської громадськості в Єрусалимі 1992 року, нариси Катерини Рапай про родину Якутовичів та спогади про візит Надії Мандельштам у Київ у 1976 році. Мистецька рубрика альманаху присвячена постатям Артура Кольника, Олександра Мурашка та Аврома Маневича.

Про видавництво «Дух і літера»

Видавництво друкує твори гуманітарної класики зарубіжних і вітчизняних авторів з філософії, соціології, історії, політології, економіки, культурології, богослов’я, юдаїки тощо, а також видає гуманітарний часопис «Дух і літера».