Конституційність нормативних актів: сутність, методологія оцінювання та система забезпечення в Україні

  • Рік видання: 23.10.2020
  • Обкладинка: тверда
  • Кількість сторінок: 1

Анотація

Монографія присвячена темі конституційності нормативних актів, з’ясуванню її сутності, методології оцінювання, а також змістовній характеристиці системи юридичного забезпечення верховенства Конституції України. Окрему увагу приділено основним методам нормативного тлумачення та критеріям конституційності нормативних актів, особливостям прийняття і аргументації рішень Конституційного Суду України та інших суб’єктів конституційного контролю. Запропоновано варіанти розв’язання низки актуальних проблем доктрини і практики конституційної юстиції в Україні з метою сприяння більш дієвому гарантуванню конституційності нормативних актів, а відтак і виконання головного обов’язку держави – утвердження та забезпечення прав і свобод людини. 

Для науковців, практикуючих юристів, суддів Конституційного Суду України та судів загальної юрисдикції, народних депутатів України, інших суб’єктів нормотворчої діяльності, а також усіх фахово зацікавлених і небайдужих співгромадян. 

Про видавництво «Видавництво Львівського національного університету імені Івана Франка»

Видання навчальної, навчально-методичної, наукової, довідкової літератури науковців Львівського національного університету імені Івана Франка. Найбільш пріоритетними серед видань є підручники і навчальні посібники.