Від Холодної війни до Гарячого миру

  • Видавництво: Yakaboo Publishing
  • Автор: Майкл МакФол
  • Мова видання: Українська мова
  • Перекладач: Галина Василенко, Олексій Чупа
  • Рік видання: 2021
  • Обкладинка: тверда
  • Кількість сторінок: 496

Анотація

Колишній посол США в Росії, науковець Майкл МакФол аналізує відносини між двома країнами — Росією та США — у їхньому тридцятирічному розвитку. Ще у 1980-х автор уперше відвідав Росію й щиро полюбив радянських громадян за їхнє прагнення демократичних змін. Пізніше МакФол став першою особою при президентові Обамі, яка просувала політику Перезавантаження в американо-російських відносинах, а потім — і послом у Росії. Однак, попри неймовірні докладені зусилля, усі сподівання на покращення взаємин між двома державами-антиподами не справдилися. Що сталося? Чому Росія, демонструючи позірну прихильність до демократичних цінностей, почала згортання свободи слова, вторглася в Україну, дозволила собі втручання у вибори президента США? Чому Сполучені Штати Америки так і не змогли втілити стратегію Перезавантаження в життя попри її палку підтримку серед самих росіян? Де й коли дипломатія в колись холодних відносинах стала такою нестерпно гарячою? 


У книжці «Від Холодної війни до Гарячого миру» Майкл МакФол подає детальну історію розвитку й занепаду американо-російських відносин і розглядає причини, які могли призвести до такого невтішного результату.



Про видавництво «Yakaboo Publishing»

Yakaboo Publishing - українське незалежне видавництво, засноване 2016 року інтернет-книгарнею Yakaboo.ua і видавчинею Оксаною Форостиною. Мета видавництва - підтримувати українських авторів та видавати книжки з якісним контентом, реагуючи на запит читача. Наразі Yakaboo Publishing змніло свою стратегію розвитку й працює не тільки над книжками у жанрі нонфікшн, а й над дитячою на художньою літературою.