Молодь без Бога

  • Рік видання: 2023
  • Обкладинка: тверда
  • Кількість сторінок: 192

Анотація

Молоді люди – засліплені «нацистськими ідеями» й не усвідомлюють, що несуть загрозу навколишнім і цілому людству. Їхні батьки підтримують їх – вони легко дають опанувати себе, свій світ, свої думки нацистській диктатурі, її пропагандистським формулюванням.

Однак у романі все ж відбувається протистояння. Кульмінацією є вбивство одним учнем іншого і звинувачення в цьому третього. Учитель, який через своє мовчання також винен у вбивстві школяра, усе ж зважується говорити правду й боронити її. Зрештою, життя без правди не має жодного сенсу. 

Бог у романі Одьона фон Горвата – уособлення правди, справедливості, толерантного ставлення до інших. Нацистська молодь живе і зростає без правди, легко даючи засліпити себе брехнею й обманом, націонал-соціалістичною пропагандою, що без угаву лунає гучними гаслами та закликами з радіо, тодішнього головного масмедіа.


Про видавництво «Видавництво 21»

«Видавництво 21» – чернівецьке видавництво, яке на ринку з 2004 року. Спеціалізація: українська і перекладна література; художня, нон-фікшн література сучасних українських і світових авторів; німецькомовні автори родом із України посібники, наукові дослідження; мемуарно-табірна література європейських авторів.