Роксолана. Союз із сефевідами : кн. 3

  • Рік видання: 2023
  • Обкладинка: тверда
  • Кількість сторінок: 368

Анотація

Третя книга роману присвячена укладанню Амасійського мирного договору між Османською імперією та сефевідським Іраном, які воювали протягом сорока років. Велику роль у цій знаковій події зіграла Роксолана, яка листувалася зі сестрою шаха Тахмаспа, Султан-бейгюм. Водночас ідеться про останні роки життя цієї султани-українки, які вона присвятила благодійності та налагодженню стосунків між синами — Селімом і Баязидом. 

По її смерті протистояння братів у боротьбі за владу лише загострилось і завершилося втечею одного з них до Ірану. Як на це відреагував старий та хворий султан Сулейман? Та якою у цій справі була роль його доньки Міхрімах із чоловіком Рустемом? Відповіді на ці запитання містяться у прикінцевій книзі роману.

Про видавництво «Навчальна книга — Богдан»

Видавництво «НК – Богдан» уже понад 25 років на книжковому ринку та входить до п’ятірки найбільших видавництв України. В асортименті видавництва: - художня література; - дитяча література; - навчальна та методична література; - довідкова література. «НК-Богдан» співпрацює з такими відомими мережами книгарень, як «Книгарня Є», «Буква», «Книжкова хата», «Дім книги»; мережами «Ашан», «Сільпо», онлайн-магазинами «Якабу», «Book24», «Rozetka.ua», «Kasta», «Be Smart» та інші.