У пошуках сенсу. Психотерапія маленькими кроками.

  • Видавництво: Rostyslav Burlaka Publishing
  • Автор: Носсрат Пезешкіан
  • Мова видання: Російська мова
  • Перекладач: Лариса Галанза, Данило Безменов
  • Рік видання: 2019
  • Обкладинка: тверда
  • Кількість сторінок: 304

Анотація

Автор книги у своїй психотерапевтичній практиці, в спілкуванні з колегами і в ході навчання психотерапевтів уже протягом тривалого часу стикається з феноменом, який досі не брався до уваги або розглядався тільки поверхнево в психотерапії: пацієнти лікарів-психотерапевтів значно частіше, ніж раніше, страждають синдромом, який можна назвати втратою сенсу життя або недостатнім розумінням сенсу життя. Цей синдром може ховатися за будь-якими душевними і фізичними недугами, він розпізнається, зазвичай, тільки після прикладання психотерапевтом певних зусиль.

Відповідно до принципів позитивної психотерапії пацієнти шукають сенс свого життя, який вони досі не змогли знайти, і їхні проблеми і конфлікти є виразом цього пошуку.

Автор досліджує феномен з різних точок зору: клінічної та історичної, індивідуально-психологічної та транскультуральної, релігійної та наукової. Він докладно розглядає відповіді, знайдені і запропоновані різними релігіями, а також допоміжні методи, пропоновані різними психотерапевтичними школами в теорії і на практиці.

Велике місце займають в книзі питання релігії і віри, які власне знаходяться в центрі пошуків людьми сенсу життя. При цьому автор дуже вражаюче говорить про себе і свої релігійні переконання, добре знаючи, що про релігію можна адекватно міркувати тільки тоді, коли сам є її носієм. Однак він не прагне звернути читачів в свою віру, метою його дослідження є показ напрямків пошуку і спонукання до цього читачів.

Сенс свого життя кожен повинен знайти сам.

Про видавництво «Rostyslav Burlaka Publishing»

The publishing house was established in 2016 by Rostyslav Burlaka - a psychotherapist and founder of the Ukrainian Internet Bookstore of psychological literature ufreida.com.ua. Our books are useful for professional psychologists, psychotherapists and coaches, as well as for anyone interested in psychoanalysis, psychology, philosophy and self-development.