У пошуках сенсу. Психотерапія маленькими кроками.

  • Рік видання: 2019
  • Обкладинка: тверда
  • Кількість сторінок: 304

Анотація

Автор книги у своїй психотерапевтичній практиці, в спілкуванні з колегами і в ході навчання психотерапевтів уже протягом тривалого часу стикається з феноменом, який досі не брався до уваги або розглядався тільки поверхнево в психотерапії: пацієнти лікарів-психотерапевтів значно частіше, ніж раніше, страждають синдромом, який можна назвати втратою сенсу життя або недостатнім розумінням сенсу життя. Цей синдром може ховатися за будь-якими душевними і фізичними недугами, він розпізнається, зазвичай, тільки після прикладання психотерапевтом певних зусиль.

Відповідно до принципів позитивної психотерапії пацієнти шукають сенс свого життя, який вони досі не змогли знайти, і їхні проблеми і конфлікти є виразом цього пошуку.

Автор досліджує феномен з різних точок зору: клінічної та історичної, індивідуально-психологічної та транскультуральної, релігійної та наукової. Він докладно розглядає відповіді, знайдені і запропоновані різними релігіями, а також допоміжні методи, пропоновані різними психотерапевтичними школами в теорії і на практиці.

Велике місце займають в книзі питання релігії і віри, які власне знаходяться в центрі пошуків людьми сенсу життя. При цьому автор дуже вражаюче говорить про себе і свої релігійні переконання, добре знаючи, що про релігію можна адекватно міркувати тільки тоді, коли сам є її носієм. Однак він не прагне звернути читачів в свою віру, метою його дослідження є показ напрямків пошуку і спонукання до цього читачів.

Сенс свого життя кожен повинен знайти сам.

Про видавництво «Видавництво психологічної літератури Ростислава Бурлаки»

Видавництво створено у 2016 році Ростиславом Бурлакою — психотерапевтом та засновником інтернет-книгарні психологічної літератури ufreida.com.ua. Наші видання корисні як для професійних психологів, психотерапевтів та коучів, так і для всіх, хто цікавиться психоаналізом, психологією, філософією та саморозвитком.