Знаки Присутності. Вечеря Господня в контексті баптистської сакраментології.

  • Рік видання: 2023
  • Обкладинка: тверда
  • Кількість сторінок: 764

Анотація

Монографія є другим томом проєкту «Знаки Присутності», присвяченого вивченню сакраментології східноєвропейського євангельського руху. У першому томі розглядається водне хрещення, у цьому – Вечеря Господня. Третій том зосереджений на феномені рукопокладення.

У цій книзі автор аналізує Трапезу Господню в контексті баптистської сакраментології. Вивчення біблійного, історичного, богословського та практичного аспектів цієї постанови дає змогу побачити цілісну євхаристійну картину, що показує Вечерю не лише як спогад і сповіщення смерті Христа, подяку та причастя, а й, головне, дає змогу усвідомити зустріч-енкаунтер із живим Ісусом, який реально, хоч і непредметно, присутній у цій священнодії.

Видання адресоване широкому колу читачів – богословам, релігієзнавцям, культурологам, історикам, викладачам вищих навчальних закладів, аспірантам і всім, хто цікавиться євхаристійною проблематикою та баптистським сакраменталізмом.

Про видавництво «Duh i litera («Spirit and leter»)»

Publishing humanitarian classics on philosophy, history, political science, culture studies, etc. by foreign and native authors, humanitarian periodical «Duh i litera».