Тінь об'єкта

  • Видавництво: Rostyslav Burlaka Publishing
  • Автор: Крістофер Боллас
  • Мова видання: Українська мова
  • Перекладач: Нана Куликова
  • Рік видання: 2019
  • Обкладинка: тверда
  • Кількість сторінок: 326

Анотація

“Тінь об’єкта” - вдумлива і надзвичайно естетично написана книжка, яка буде цікавою не лише психоаналітикам та іншим фахівцям з ментального здоров’я (хоча насамперед, звісно ж, їм), але й культурологам, літературознавцям, мистецтвознавцям та будь-якому читачеві, що цікавиться глибинною природою людських думок, дій і переживань. Поєднуючи аспекти Фройдової теорії несвідомого мислення з ідеями Британської школи об’єктних стосунків, Боллас розробляє концепцію немисленого відомого - найранішого буттєвого досвіду взаємодії вродженої структури немовляти з матір’ю-середовищем, сліди якого можна спостерегти в індивідуальних настроях, у миттєвостях естетичного або містичного зачарування, в театрі сновидіння і у ставленні людини до власної самості як до об’єкта. Немислене відоме - це те, що ми завжди “знаємо”, але ніколи не мали нагоди помислити. Психоаналітичний стосунок дозволяє бодай частково це зробити - відкриваючи таким чином можливість трансформації.


Крістофер Боллас - член Британського психоаналітичного товариства та Інституту і Товариства з психоаналітичних студій Лос-Анджелеса.

З часу першої своєї публікації “Тінь об’єкта” видавалась уже 30 разів на різних іноземних мовах.

Українською книжка вийшла вперше.



Про видавництво «Rostyslav Burlaka Publishing»

The publishing house was established in 2016 by Rostyslav Burlaka - a psychotherapist and founder of the Ukrainian Internet Bookstore of psychological literature ufreida.com.ua. Our books are useful for professional psychologists, psychotherapists and coaches, as well as for anyone interested in psychoanalysis, psychology, philosophy and self-development.