Тінь об'єкта

  • Рік видання: 2019
  • Обкладинка: тверда
  • Кількість сторінок: 326

Анотація

“Тінь об’єкта” - вдумлива і надзвичайно естетично написана книжка, яка буде цікавою не лише психоаналітикам та іншим фахівцям з ментального здоров’я (хоча насамперед, звісно ж, їм), але й культурологам, літературознавцям, мистецтвознавцям та будь-якому читачеві, що цікавиться глибинною природою людських думок, дій і переживань. Поєднуючи аспекти Фройдової теорії несвідомого мислення з ідеями Британської школи об’єктних стосунків, Боллас розробляє концепцію немисленого відомого - найранішого буттєвого досвіду взаємодії вродженої структури немовляти з матір’ю-середовищем, сліди якого можна спостерегти в індивідуальних настроях, у миттєвостях естетичного або містичного зачарування, в театрі сновидіння і у ставленні людини до власної самості як до об’єкта. Немислене відоме - це те, що ми завжди “знаємо”, але ніколи не мали нагоди помислити. Психоаналітичний стосунок дозволяє бодай частково це зробити - відкриваючи таким чином можливість трансформації.


Крістофер Боллас - член Британського психоаналітичного товариства та Інституту і Товариства з психоаналітичних студій Лос-Анджелеса.

З часу першої своєї публікації “Тінь об’єкта” видавалась уже 30 разів на різних іноземних мовах.

Українською книжка вийшла вперше.



Про видавництво «Видавництво психологічної літератури Ростислава Бурлаки»

Видавництво створено у 2016 році Ростиславом Бурлакою — психотерапевтом та засновником інтернет-книгарні психологічної літератури ufreida.com.ua. Наші видання корисні як для професійних психологів, психотерапевтів та коучів, так і для всіх, хто цікавиться психоаналізом, психологією, філософією та саморозвитком.