«Нагірна вулиця»

  • Рік видання: 2021
  • Обкладинка: тверда
  • Кількість сторінок: 248

Анотація

У ваших руках чергова збірка оповідань талановитої Дзвінки Торохтушко «Нагірна вулиця». Здається, що після потужних роману «Масік», збірок «Фотограф» і «Питровна», досить важко здивувати сучасного читача, але письменниця знову підіймає планку.

Мова, якою спілкуються персонажі, передає увесь колорит життя і побуту описаних картин. Екскурси в історичне минуле та фольклорні вкраплення сприяють візуалізації зображуваного письменницею.

Авторка зуміла настільки майстерно передати психологічний стан героїв, що їх дії здаються абсолютно вмотивованими і безапеляційними. Читач, ніби весь час знаходиться поряд з героєм/героями, проходить їх шлях, поринає в їх спогади чи мрії, відчуває їх емоції (радість, біль, смуток, розчарування тощо).

Тут не можна не згадати ще одного класика, нашу сучасницю Ліну Костенко: «… і кожен фініш – це, по суті, старт», – тобто, ця книга в руках читача, отож спонукає до написання наступної.

Про видавництво «Білка»

У видавництві «Білка» створюють яскраві, стильні, по-справжньому сучасні книги, які викликають безліч емоцій. Своєю місією засновники видавництва вважають: зберегти цінність книжок, втілюючи гідний зміст у красиву форму, видавати дизайнерські книжки, які радують око і гріють душу, допомогти авторам зберегти письменство як професію.