Євген Лисик. Графіка. Малярство : альбом-каталог

  • Видавництво: Коло
  • Автор: Анна Лисик, Остап Лозинський
  • Мова видання: Українська мова
  • Рік видання: 2021
  • Обкладинка: тверда
  • Кількість сторінок: 368

Анотація

Альбом-каталог присвячено постаті видатного театрального художника й педагога Євгена Лисика (1930–1991), творчість якого стала визначним явищем української та світової культури.

Упродовж життя, зокрема працюючи головним художником оперних театрів у Львові й Мінську, митець створив сценографію до десятків вистав і виробив власний творчий стиль.

До каталогу увійшли репродукції найвизначніших графічних творів Є.Лисика 1960-1980-х років. Не менш цікаву й цінну складову частину видання становлять спогади-роздуми про митця. Глибоко й фахово аналізує його творчість художник і педагог Любомир Медвідь, щиро й талановито ділиться спогадами про Лисика-викладача іконописиця Іванка Крип'якевич-Димид, і, врешті, зворушливо й безпосередньо розповідає про батька керамістка Анна Лисик. Суттєво збагачують альбом фотопортрети художника.

Для науковців, студентів мистецьких закладів вищої освіти й широкого кола поціновувачів української культури.

Про видавництво «Коло»

Видавництво та друкарня "Коло" (м. Дрогобич) - підприємство, що працює в галузі видання книг, книгодрукування та книгорозповсюдження з 1999 року. Володіє повним виробничим циклом з виготовлення книг (у твердій палітурці та м'якій обкладинці). Основний напрямок діяльності - виготовлення книг високого технологічного рівня складності (мистецьких альбомів, подарункових видань, наукової літератури тощо)