Руська релігійна культура Вільна (XVI - перша третина XVII ст.)

  • Видавництво: Коло
  • Автор: Леонід Тимошенко
  • Мова видання: Українська мова
  • Рік видання: 2020
  • Обкладинка: тверда
  • Кількість сторінок: 796

Анотація

Монографія присвячена дослідженню руської релігійної культури ранньомодерного Вільна - своєрідного «руського Вавилона». У роботі, опертій на багату джерельну базу, сучасний інструментарій і міждисциплінарний підхід, особливу увагу звернено на історію руських осередків релігійного відродження: православних монастиря і братства Св. Трійці (ХVIст.); унійного монастиря Св.Трійці і православного монастиря та братства Св. Духа ( перша третина XVII ст.). У центрі дослідження аналіз руського книговидання як дзеркала руської релігійної культури. Публікується важливе наративне джерело полемічний твір Іпатія Потія про Берестецький собор (1597), піддане герменевтичному аналізу. Ще одна проаналізована пам’ятка - фунеральна проповідь Лева Кревзи на похорон Йосафата Кунцевича (1625). Доводиться високий рівень розвитку руської релігійної культури.

Для фахівців з ранньомодерної історії та релігійної культури Східної Європи, а також усіх, хто цікавиться історією києво-руського християнства.

Про видавництво «Коло»

Видавництво та друкарня "Коло" (м. Дрогобич) - підприємство, що працює в галузі видання книг, книгодрукування та книгорозповсюдження з 1999 року. Володіє повним виробничим циклом з виготовлення книг (у твердій палітурці та м'якій обкладинці). Основний напрямок діяльності - виготовлення книг високого технологічного рівня складності (мистецьких альбомів, подарункових видань, наукової літератури тощо)