ДЕТОКС, або Підручник для Кремля

  • Рік видання: 2021
  • Обкладинка: тверда
  • Кількість сторінок: 784

Анотація

Це видання адресоване передовсім тим читачам, кому набрид нав’язаний нам образ «жертви».

Тим, хто прагне вдосконалити та зміцнити українську «систему координат» в розбурханому, глобалістичному світі. Коли своє недооцінюється, власна історія спрощується, принижується або взагалі ігнорується, то така «система координат» є хибною. Конче необхідною є детоксикація (очищення від отрути, звідси скорочена назва книги).  Це - отрута давня, підступна, яка не одне століття роз*їдає свідомість українців – небажання знати основи рідної історії, заступаючи їх імперськими міфами.

Йдеться особливо про роль українців як найактивніших будівничих деспотичної Російської імперії, її творців – а потім свідомих, часом і мимовільних руйнівників. Без українців ця імперія не постала б – а вихід України з такої наддержави означає не оскаржуваний вирок їй.

Книга також про те, як попри всі переслідування, репресії та заборони українці поширювали ідеї свободи на теренах Росії, потужно впливаючи на її історію.

Книга адресована як українцям, так і чесним росіянам, котрі бажають знати очищену від великодержавних фальсифікацій правду про свою історію.

Про видавництво «День. Українська прес-група»

Видавець щоденної всеукраїнської газети «День», глянцевого журналу «Маршрут № 1», серії історичних і публіцистичних книг «Бібліотека газети «День». Засновник веб-проекту «Україна Incognita» (incognita.day.kiev.ua), щорічної Премії імені Джеймса Мейса «За громадянську позицію в публіцистиці», «Міжнародного фотоконкурсу газети «День», Літньої школи журналістики «Дня»