Український театр. Видатні діячі та менеджмент

  • Видавництво: Мистецтво
  • Автор: Андрій Лягущенко
  • Мова видання: Українська мова
  • Рік видання: 2021
  • Обкладинка: тверда
  • Кількість сторінок: 496

Анотація

Книжку присвячено видатним діячам українського театру, в яких дар творчості гармонійно поєднувався з умінням ефективно організовувати процес колективної художньої творчості. Вперше в українському театрознавстві в широкому контексті суспільно-культурної ситуації розглядається менеджерська діяльність Івана Штейна, Людвіга Млотковського, Марка Кропивницького, Михайла Старицького, Івана Карпенка-Карого, Миколи Садовського, Панаса Саксаганського, Івана Мар’яненка, Леся Курбаса, Гната Юри, Василя Василька. Значну увагу приділено аналізу організаційно-правових форм функціонування вітчизняного сценічного мистецтва. Розглянуто історичний процес формування та розвитку моделі сценічного колективу, яка залишається актуальною й до сьогодні. Проаналізовано багаторівневі стосунки українського театру із владою і процес становлення державного менеджменту в галузі виконавського мистецтва.

               Видання розраховане на практиків, теоретиків театру, а також на усіх тих, хто цікавиться історією українського театру, культури й мистецтва. Видання можуть використовувати студенти профільних творчих закладів вищої та фахової передвищої освіти, які вивчають історію організаційних форм, менеджмент і продюсерство виконавського мистецтва.

Про видавництво «Мистецтво»

Видавництво «Мистецтво» спеціалізується на випуску художніх і фотоальбомів, літератури з питань мистецтвознавства, естетики, театру, кіно, історії та культурології, державотворчої, краєзнавчої, художньої літератури, художніх листівок, календарів.