Радіо Ніч

  • Рік видання: 2021
  • Обкладинка: тверда
  • Кількість сторінок: 456

Анотація

Як і в «реальній дійсності», ще одна революція зазнала поразки. Можливо, тому, що втратила свого загадкового лідера. Йосип Ротський (не плутати ні з Йосіфом Бродським, ні з Йозефом Ротом), музичний герой барикад, змушений хоч кудись утікати, приміряючи на себе долю багатьох інших Йосипів. Його переслідують, і режимні спецслужби – це лише пів біди. Є ще недоречна любов, з якою не звладати, і банківська таємниця, з якою не впоратися. В’язничний досвід і мимовільно успішний теракт. А також розум і забуття, сміх і темрява, холод і пекло, іронія і щем. Останній сховок, звідки дозволено вести нічний етер. Чи справді останній?..

«Радіо Ніч» – найгостросюжетніший, а водночас найліричніший твір Юрія Андруховича. Простір, у якому авантюрний роман зустрічається з фентезі, а Девід Бові – з мандрівними музикантами Середньовіччя.

В оформленні обкладинки використано картину Влода Костирка «Перепочинок під час утечі в Єгипет» (2020).

Про видавництво «Meridian Czernowitz»

Міжнародна літературна корпорація Meridian Czernowitz – проєкт громадської організації «Культурний капітал», що займається літературним менеджментом і має на меті сприяти культурному діалогу між Україною та країнами Європи, а також популяризувати українську літературу в Україні та світі. Структуру корпорації складає Міжнародний поетичний фестиваль Meridian Czernowitz, книжкові проєкт, Літературний целанівський центр.