Основи клінічної психології

  • Рік видання: 2020
  • Обкладинка: тверда
  • Кількість сторінок: 432

Анотація

Розкрито зміст сучасних поглядів на стан психіки хворого у клінічній психології. Висвітлено історичний аспект формування клінічної психології, описано її розвиток у сучасному суспільстві; чинники, що сприяють появі психічних порушень, відхилень та розладів особистості, та їх природу. Розглянуто психологічні особливості поведінки пацієнтів із різними захворюваннями; типи взаємодії у системі лікар – хворий та психолог – хворий, їх значення; психогігієну, психопрофілактику та психотерапію як основу збереження психічного здоров’я, основні види патопсихологічних і психосоматичних порушень особистості.

Для студентів першого (бакалаврського), другого (магістерського) і третього (освітньо-наукового) рівнів вищої освіти спеціальності 053 “Психологія”, а також для викладачів, лікарів-інтернів і студентів ЗВО І–ІV рівнів акредитації та широкого кола читачів, котрі використовують у роботі соціально-психологічні знання про психічний розвиток та порушення психіки особистості.

Про видавництво «Видавництво Національного університету «Львівська політехніка»»

Видання навчальної, наукової, науково-популярної, довідкової літератури. Редакційно-видавничі, додрукарські, поліграфічні послуги. Розповсюдження видавничої продукції, власна мережа книгарень у НУ «Львівська політехніка».