Всесвіт за колючим дротом (Спогади і роздуми дисидента). Видання 3-тє, виправлене й доповнене

  • Рік видання: 2023
  • Обкладинка: тверда
  • Кількість сторінок: 556

Анотація

Автор у брежнєвські часи відбув 10 років ув’язнення в концтаборі й на засланні – за участь у правозахисній Українській Гельсінській групі (УГГ). Це була перша не підпільна група Руху опору, яка, діючи відкрито, тривалий час показувала всьому світові ситуацію з правами людини в підрадянській Україні.

Народжений у Галичині вже після Другої світової війни і виховуваний у радянській школі, автор показує у своїх спогадах роль галицької родини у формуванні позиції спротиву тоталітарному режимові. Живо, цікаво й відверто розповідає про життя в підрадянському Києві в епоху Гельсінського руху, про діяльність УГГ та її членів, про несправедливі арешти і радянське кривосуддя. Детально змальовує картини життя політичних в’язнів у концтаборі. Описує обставини свого заслання в Казахстані. Велику увагу приділяє духовному зростанню людини. Ділиться своїми роздумами про дисидентство і природу тоталітаризму. І врешті виносить присуд комуністичній системі.

Про видавництво «Видавництво Українського католицького університету»

Видавництво УКУ спеціалізується на виданні наукової, науково-популярної та публіцистичної літератури гуманітарного профілю (богослов’я, історія, філософія тощо), публікуючи як праці українських авторів, так і переклади з класичних і сучасних мов.